Na deze grote ervaring heb ik de roeping gevonden om mijn leven te geven voor anderen en voor het Evangelie van Jezus. Na een lange periode van strijd tegen deze roeping heb ik alles achtergelaten, mijn land, mijn familie, mijn werk, mijn vriendin en vrienden. Wat ik van God heb gekregen door de Moederkerk nam ik mee en wil ik doorgeven.
Dus, door deze ervaring kreeg ik het verlangen om de Blijde Boodschap van de Liefde van God de Vader aan alle mensen te brengen, in welke plaats of welk land dan ook.
God heeft via bijzondere wegen voor mij de keuze gemaakt en deze keuze is Nederland geworden. Toen was ik 27 jaar.

Ik ben onder andere ook in Afrika geweest (Kenia), waar ik mijn stage op een missiepost doorbracht. Daar kon ik God zien in de arme mensen en ook in het lijden van die mensen. Feitelijk heb ik meer van hen geleerd dan zij van mij. Door hen leerde ik dat God van mij hield en mij de vrijheid gaf om mijn eigen keuzes te maken. Zo’n ervaring heeft mijn roeping bevestigd. Dus toen heb ik ‘ja’ gezegd tegen mijn roeping.
Aan  het begin was voor mij heel moeilijk om Germaanse talen te leren, omdat ze compleet anders zijn dan Latijnse talen. Ik sprak weliswaar Engels, maar wie in Nederland met de mensen wil communiceren moet toch echt Nederlands leren. “Mamma Mia…..”  Toch heb ik mijn best gedaan om het te doen. Ik ben heel blij om hier in Nederland te zijn.
Ik ben op 8 december 2001 tot diaken gewijd in Heiloo en op 25 mei 2002 volgde de priesterwijding in de kathedraal Sint Bavo te Haarlem.
Ik heb 3 jaar stage gelopen in Bergen, in de parochie van “Petrus en Paulus”, 2 jaar  als kapelaan in de parochie van Heerhugowaard,  3 jaar in de parochie “Sint Vitus” te Naarden. En in de laatste zes jaar in de regio “Hoorn-Blokker” .
Ik ben er zeker van, dat God mij zal helpen en begeleiden om zijn blijde boodschap nog door te geven aan alle mensen die ik langs mijn levensweg zal ontmoeten.

Ja, de Blijde Boodschap is de basis die mensen naar Jezus kan brengen, en dat is wat veel christenen hebben gedaan. Het evangelie van Jezus is de blijde boodschap van het heil. Jezus is de bron van levend water, en door dit water ontvangen wij elke dag nieuwe kracht om door te gaan met het leven van alle dag.  Jezus heeft meer malen aan zijn leerlingen gezegd: “Wees niet bang, ik ben altijd met u”.
Jezus zegt ook tot mij, “ben niet bang”, “volg mij”. Ja, voor mij begint een nieuwe tijd en nieuwe  avontuur. Een nieuwe tijd om Christus te kunnen dienen in deze nieuwe parochies.
God de vader is met ons. Jezus is het licht. Hij zal ons nooit verlaten, zelfs niet in moeilijke perioden. Hij wil ons helpen onze twijfels en angsten te overwinnen.
Hier in Nederland heb ik gevonden wat God mij heeft beloofd, namelijk: broeders, zusters, moeders, vaders en vrienden, want dat zijn jullie allemaal. Jullie hebben mij allemaal in het bisdom ontvangen en nu in het bijzonder in jullie parochies.
Beste vrienden, ik wens u en uw familie Gods zegen toe. Moge de liefde van God de Vader in het hart van ieder van ons binnenstromen.
Ik dank u en ik vraag u hierbij voor mij te bidden om mij in deze nieuwe taak te steunen.

De vrede van Jezus.
P. Antonio Tocco