De Lourdesgroep Bisdom Haarlem-Amsterdam verzorgt al decennia lang jaarlijkse bedevaarten naar Lourdes in samenwerking met het ‘Huis van de Pelgrim’ (Limburgse Bedevaarten). De groep bestaat uit vrijwilligers en verzorgsters die voor u vele hand en spandiensten verrichten tijdens de reis en in Lourdes. De bedevaartreis is daardoor geschikt voor jong en oud, ziek en gezond; de combinatie van ouder met zoon of dochter kan heel bijzonder zijn. Deelnemers die veel zorg nodig hebben kunnen in het accueil of zorghotel verzorgd worden door onze eigen Nederlandse vrijwilligers van het ‘Huis van de Pelgrim’.

 

Het aanbod voor dit jaar bestaat uit:

 

26 mei – 3 juni 2018, busreis naar Lourdes

Een prachtige reis door het mooie Frankrijk. De busreis is een vernieuwde reis. Onderweg worden plaatsen aangedaan als Banneux, een bedevaartplaats in België. Het Hospice in Beaune, een prachtig museum, vroeger was het een ziekenhuis voor arme mensen. En natuurlijk op de terugreis een bezoek aan het klooster in Nevers, waar Bernadette ligt opgebaard in haar schrijn.

 

Indien U liever vliegt is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de vliegreis van 28 mei – 2 juni 2018. De pelgrims die met het vliegtuig gaan sluiten zich dan in Lourdes bij de buspelgrims aan.

 

11-16 september 2018, vliegreis met Mgr. J. Hendriks, hulpbisschop Bisdom Haarlem-Amsterdam

Dit bedevaartjaar gaat in september ook onze hulpbisschop, Mgr. J. Hendriks mee. De hulpbisschop is bekend met Lourdes, heeft een bijzondere verering voor Maria. Zo schreef hij het boek ‘Maria. Inleiding tot de katholieke leer over de Moeder van de Verlosser’. Het thema van de bedevaart van 2018 is dezelfde als de wapenspreuk van de hulpbisschop; deze woorden zijn genomen uit het Evangelie van Johannes.

 

Informatiebijeenkomsten

Als U, uw familie, kennissen en vrienden belangstelling hebben voor een reis naar Lourdes, dan bent U allen van harte welkom op één van de informatiebijeenkomsten. Op deze bijeenkomst komt U alles te weten over de 2 bedevaart reizen. Er wordt een presentatie en informatie gegeven over de reis, de bedevaart zelf, het leven van Bernadette en het heiligdom van Lourdes.

 

De informatiebijeenkomsten zijn op zaterdag 20 januari 2018:

- 10.30 uur in Haarlem, de Moeder van de Verlosserkerk, Prof. Eijkmanlaan 48, 2035XB, Haarlem

- 14.30 uur in Heiloo, Diocesaan Heiligdom, Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65, 1851PJ, Heiloo

De duur van elke bijeenkomst is ongeveer 90 minuten. Bij voorkeur, i.v.m. met de catering, uw komst telefonisch melden bij mevrouw Joke Hoekman (06-42347729) of per email ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Voor aanvullende informatie belt U met reisleidster Joke Hoekman (06-42347729) of diaken Philip Weijers (06-53887641). Bezoek ook onze website www.lourdesgroepbisdomhaarlemamsterdam.nl

 

Tip: Bent u cliënt bij Zorgverzekeraar CZ? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een flinke korting op de reissom. Meer informatie hierover bij Joke Hoekman.