Voor een klein aantal werd de vrijdagavond van 19:00-20:00 uur een soort van ‘naar de bron gaan’ zodat ze er weer een hele woestijn week tegen konden. Vrijdagavond de stille aanbidding als een soort van ‘zondag’ vieren, in de kerk zijn, dichtbij Hem zijn. Waar de pastorie normaal in de ‘de goede week’ een soort van bijenkorf is met een druk verkeer van allerlei mensen die Pasen voorbereiden en meehelpen vieren, was het nu heel stil. De voorbereidingen voor de bijzondere drie daagse lagen allemaal klaar, maar niet in de hoeveelheden die we gewend zijn… Ook de vormgeving was voor de gelegenheid aangepast, geen boekjes maar complete liturgieën inclusief lezingen lagen klaar voor degene die in de liturgie een functie hadden en voor hen die een kerkradio hebben. Deze liturgieën waren ook ‘op te laden’ vanaf de website van onze parochie. (Ook voor de komende viering kan dat weer)

 

Een van de lectoren vertelde na afloop van een viering dat het vieren heel geconcentreerd was en indrukwekkend. Zo met een kleine groep op het priesterkoor… zo bijzonder ook. Na afloop van de Eucharistieviering van Witte Donderdag merkte ik bij iedereen dat ze onder de indruk waren, stil…. inclusief mijzelf. Meer dan ooit kreeg ik nu de kans om helemaal in het moment van de viering te zijn. Er waren geen misdienaars die iets vragen, geen ‘gerommel’ in de kerk – een koor dat sfeer bepaalt – vele medevierders die meezingen, meebidden… hoesten... Geen heilige chaos vredes wens… Ooooooooo wat verlang ik daar weer naar…… Dan maar wat minder ‘in de momenten zijn’ en wat meer afleiding. Wij zijn als geloofsgemeenschap een beweging die graag samen viert, samen komt…. Velen missen hun repetities, hun wekelijks naar de kerk gaan…. ontmoeten…. Gelukkig heeft Maria altijd ‘open huis’. Haar ‘huisje’…kapel achter de kerk weten heel veel mensen te vinden, dat merken we wel aan het aantal kaarsjes die worden opgestoken. En nu….. Pasen vieren….46 dagen lang (vanaf 1e paasdag is dat 50) dat wil zeggen, vieren in de liturgie, de lezingen, gebeden… ochtend- en avondgebed. De vieringen op zondag staan allemaal in het teken van Pasen en u / jij kunt daar ook deel van uitmaken door mee te vieren. Elke vrijdagavond staat de kerk open van 19:00-20:00 uur voor stil gebed, als je een rondje om gaat, ga effe naar binnen…. Elke zondag 10:00 uur de viering op www.kerkdienstgemist.nl

Effe naar Maria achter de kerk….. en voorts, vier je geloof ook thuis – wees creatief, maak een heilig hoekje… als het 7 uur is, 12 uur is….18 uur is luisteren naar het Angelus (de klokken) en bid mee:

 

 

Regina Caeli laetare, alleluia

Koningin van de hemel verheug u, alleluia

alleluia quia qeum meruisti portare,

want Hij die u gedragen hebt, alleluia

Resurrexit sicut dixit, alleluia.

is verrezen, zoals Hij gezegd heeft, alleluia

Ora pro nobis Deum, alleluia…

Bid voor ons bij God, alleluia

 

 

 

Groeten van mij ...