Verslag parochievergadering

Parochievergadering  3 oktober 2018

We zijn al op tijd op de pastorie om samen een hapje te eten daar het de laatste vergadering is die Nico Oly bij woont. Na 53 jaar heeft Nico besloten om zijn werk voor kerk en parochie te stoppen.
Nico bekent als hoofdkoster die als er iets te doen was in de kerk het aanspreekpunt was. Met een woordje van Pastor Nico,  een bos bloemen en een lekker biertje namen we afscheid van Nico als bestuurslid.
Om half 8 starten we met de vergadering .
De gewone agenda punten  worden behandeld, we steken een kaars aan voor de familie Smal.
We nemen de begroting en jaar rekening door, meestal doen we dit voor de zomer maar door omstandigheden  iets later dit jaar. We zien dat de inkomsten van de parochie gelukkig niet meer zo snel dalen. Het is altijd een heel vel vol cijfertjes dus enige uitleg van Adriaan is wel nodig soms.
In de vorige zes…een kon u al lezen dat we de achterruimte van de kerk eens goed gingen bekijken
Om zo tot een plan te komen.
Nu dit is gepresenteerd en we zijn er wel overeen dat het wel een opknap beurt kan gebruiken.
Het is 25 jaar terug dat deze ruimte is gemaakt met vrijwilligers. In klein comité gaan we verder met het aanvragen van offertes, een plan van aanpak maken. Waar kunnen we vrijwilliger voor vragen? Wat moeten we door vakmensen laten doen?
Mocht u nu al denken ik heb wel tijd over en ben heel erg handig kan goed schilderen,  heb verstand van bouwen, schroom niet en laat het ons weten, vele handen zijn nodig voor deze klus.
We komen bij de berichten uit de parochie en een daarvan is dat het geluid van de microfoon op de ambo niet goed is. Rinus gaat contact opnemen met de firma die het geplaatst heeft zodat het nagekeken kan worden. ( voor eind oktober komt er iemand lang)
Er wordt gekeken naar de komende activiteiten in de kerk  en een daarvan is de kerstmarkt op 24 november. De hele dag is de kerk vol en er moet nogal wat opgebouwd, en daarna natuurlijk weer afgebroken. Besloten wordt om de viering van zondag 25 november uit het rooster te halen, zaterdag 24 november is er wel een viering in de Rozenstaete waar u dan welkom bent of kerken bij de buren op zondag in Ursem of Spierdijk.
Na een rondvraag en nog wat mededelingen sluit ik de vergadering even voor 10 uur en na nog even na praten ga ik om half 11 huiswaarts.

Els van der Hulst.