Verslag parochievergadering

Vergadering parochieraad 3 mei ,

De groep is niet zo groot vandaag, afbericht van  Peter Bakker, Adriaan en Eline. Om net voor half acht  als ik wil beginnen gaat de bel,  pastor Bert en Thomas komen binnen, van harte welkom allen.

Geen opening vandaag van Eline maar een gebed van Bert voor een goede vergadering. We steken de kaars aan de familie Mul en in de week van herdenken voor al die mensen die gemist worden door  de oorlog. We gaan door de notulen en strepen weer af wat gedaan is. 

De laatste tijd is het boetje onze schuur flink op geruimd, er was een vraag  geweest of hij geschikt zou zijn om als uitgifte punt te dienen voor de voedselbank. Bij nader inzien toch niet echt, ze hebben verder gezocht en ik las dat ze bij de brandweer in Avenhorn een mooie schone plek hebben gevonden. Maar bij ons is het wel lekker opgeruimd nu!!!

Door dat Adriaan (ziek helaas) er niet is zijn we met het volgende agenda punt snel klaar, de jaarrekening en begroting volgend jaar schuiven we door naar de volgende vergadering. Wel heeft Adriaan een overzicht gestuurd van het gebruik van de QR code op de hoek van de bank, deze wordt vooral gebruikt bij bijzondere vieringen zoals bij de duifjes viering of een uitvaart.

Lees meer...

Jaarvergadering 13 september 2022

Jaarvergadering 13 september

Om 4 uur in de middag samen met Rinus en Piet het scherm opzetten voor de beamer en de laptop aansluiten. Nu we kregen er wel een beeld op maar niet zoals we wilde. Wat bleek we hadden het verkeerde doek gepakt. Goed dat we dit dus in de middag deden en niet vlak voor de vergadering. Om 19.00 uur in de achterruimte de koffie aan en nu maar afwachten hoeveel bezoekers er komen.

Het druppelde lekker binnen en even voor achten gingen we met z’n allen voor in de kerk plaats nemen. We hadden een presentatie op doek met de agenda erop. Een terugblik naar het afgelopen jaar met nog een periode waar niet zoveel mocht geen grote vieringen met Allerzielen en Kerst. Gelukkig wel een mooie uitzwaaidag voor pastor Nico waar vele parochianen langskwamen. Daarna lichtte Adriaan de financiën toe, we missen inkomsten door minder vieringen, uitvaarten en avondwake. De aktie kerkbalans blijft wel ongeveer gelijk aan vorige jaren. Ook de bijdrage voor de kaarsen en zes een blijven constant.

Na wat vragen en toelichting van Adriaan geef ik het woord aan Peter Bakker die iets verteld over het Dit is kleiner dan voorheen tot vorig jaar zat er van iedere parochie iemand in het bestuur nu staat het los van de parochieraden. Ook pastor Alvaro verteld iets over zijn werk en hoe het er voor staat in de regio.

Het volgende punt op de agenda is vooruit kijken en we mogen melden dat we gelukkig weer concerten krijgen in de kerk. Op 5 november is er een concert georganiseerd door de familie Hoebe en de brassband, op 17 december geeft de brassband een kerstconcert. Op 23 april 2023 geeft kogge klassiek een concert als alles normaal blijft.

Na nog een rondvraag en wat opmerkingen die we mee nemen naar de volgende vergadering van de parochieraad, sluit ik de vergadering om 21.15 en genieten we nog even na met een drankje en hapje in de achterruimte.

Els van der Hulst